Suso Mendez, Nutritionist bij Coren (Spanje)‘Door al deze factoren is onze samenwerking met Schothorst Feed Research de afgelopen 12 jaar naar grote tevredenheid verlopen’

Coren is een coöperatie in Spanje met een jaaromzet van ongeveer 1 miljard euro. Op het gebied van pluimvee heeft Coren een geïntegreerde productieketen met fokkerij, broederij, vleeskuikenbedrijven en slachterij. Op het gebied van varkens heeft Coren dezelfde geïntegreerde structuur, met fokkerij, zeugenhouderij, afmestbedrijven, slachterij en verwerking.

Bij Coren produceren we onze eigen voerders in 4 diervoederfabrieken. De ondersteuning door Schothorst Feed Research is heel belangrijk voor ons. Hierdoor kunnen we:

  • de voedingswaarde van grondstoffen juist inschatten. In Nederland, en bij Schothorst Feed Research in het bijzonder, bestaat namelijk veel ervaring op het gebied van grondstofevaluatie.
  • updates ontvangen over de nutritionele behoeften van de dieren. Dit is heel belangrijk, omdat publieke onderzoeksinstellingen en -centra in Europa tegenwoordig weinig middelen ter beschikking hebben.

problemen op het gebied van milieuverontreiniging aanpakken. Ook hierin loopt Nederland, en Schothorst Feed Research in het bijzonder, voorop als het gaat om aanbevelingen om de N en P-excretie terug te dringen. De aanbevelingen van Schothorst Feed Research gebaseerd op het concept van het ideale aminozuurprofiel en verteerbare/opneembare fosfor zijn erg betrouwbaar.

De onderzoekers van Schothorst Feed Research wonen de belangrijkste internationale congressen bij op het gebied van diervoeding. Hierdoor zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, en kunnen ze onze problemen oplossen en relevante informatie aanleveren.

Bovendien beschikt Schothorst Feed Research over uitstekende experimentele faciliteiten en een goed opgeleid technisch team dat proeven kan uitvoeren. Door al deze factoren is onze samenwerking met Schothorst Feed Research de afgelopen 12 jaar naar grote tevredenheid verlopen.


Terug naar testimonials

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >