Succesvolle Feeds & Nutrition cursus

Publicatiedatum: 27-06-2017

Van 12-17 juni heeft Schothorst Feed Research een succesvolle Feeds & Nutrition cursus verzorgd. Er deden meer dan 130 deelnemers vanuit heel de wereld mee aan één of meerdere modules.

De Feeds & Nutrition cursus biedt een diepgaande training op het gebied van rundvee, varkens en/of pluimvee voeding, voerformulatie, voertechnologie en kwaliteit. Gedurende een week werden verschillende modules aangeboden waaruit de deelnemer een eigen programma kon kiezen.

De cursus kan ook als een netwerkbijeenkomst gezien worden. Tijdens de cursus konden de deelnemers van elkaar leren. Tijdens de cursusweek zijn er twee avondprogramma’s aangeboden. Op de eerste cursusdag zijn we langs de Zaanse Schans gevaren onder het genot van een heerlijk buffet. Op de donderdag hebben we gezamenlijk gedineerd. Voorafgaand aan het diner werden een aantal typisch Nederlandse appetizers geserveerd (oranje bitter, haring, bitterballen, kaas)

Ter afsluiting van de cursusweek was er een excursie georganiseerd. In de ochtend hebben we Denkavit bezocht. In het laboratorium kregen we een uitleg over de grondstofinname. Vervolgens werden de varkens- en kalverfaciliteiten bezocht. Na een heerlijke lunch zijn we naar Rondeel in Barneveld gegaan. Rondeel is een leghennenstal waarin zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoefte van een leghen.    

Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de Feeds & Nutrition cursus!!!

Nieuwe manager Sales & Consultancy
Eiwit uit gras en groen blad getest in voeders voor varkens en pluimvee
Column Francesc Molist: A good stomach function helps piglet gut health
Nieuwe consultant Pluimvee: Jan Dirk van der Klis
Regeling eiwit in rundveevoeders: beperkte verbetering van N-benutting ten koste van productie, gezondheid en duurzaamheid.
SFR in tijden van het Corona virus
Mijlpaal MySFR bereikt
Stikstofemissie verlagen, wat kunnen we bereiken met de juiste voermaatregelen voor varkens?
Schothorst Feed Research en Groeikracht zetten samenwerking op
"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >