Succesvolle Feeds & Nutrition cursus

Publicatiedatum: 27-06-2017

Van 12-17 juni heeft Schothorst Feed Research een succesvolle Feeds & Nutrition cursus verzorgd. Er deden meer dan 130 deelnemers vanuit heel de wereld mee aan één of meerdere modules.

De Feeds & Nutrition cursus biedt een diepgaande training op het gebied van rundvee, varkens en/of pluimvee voeding, voerformulatie, voertechnologie en kwaliteit. Gedurende een week werden verschillende modules aangeboden waaruit de deelnemer een eigen programma kon kiezen.

De cursus kan ook als een netwerkbijeenkomst gezien worden. Tijdens de cursus konden de deelnemers van elkaar leren. Tijdens de cursusweek zijn er twee avondprogramma’s aangeboden. Op de eerste cursusdag zijn we langs de Zaanse Schans gevaren onder het genot van een heerlijk buffet. Op de donderdag hebben we gezamenlijk gedineerd. Voorafgaand aan het diner werden een aantal typisch Nederlandse appetizers geserveerd (oranje bitter, haring, bitterballen, kaas)

Ter afsluiting van de cursusweek was er een excursie georganiseerd. In de ochtend hebben we Denkavit bezocht. In het laboratorium kregen we een uitleg over de grondstofinname. Vervolgens werden de varkens- en kalverfaciliteiten bezocht. Na een heerlijke lunch zijn we naar Rondeel in Barneveld gegaan. Rondeel is een leghennenstal waarin zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoefte van een leghen.    

Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de Feeds & Nutrition cursus!!!

Kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk
Leghanen veelbelovende eerste resultaten
11e Editie van de Feeds & Nutrition cursus
85 jaar kennis beschikbaar in één database
Lange staarten in de varkenshouderij
Leghanen een uitdaging voor de sector
SFR onderzoekt methaanproductie van melkvee
Least cost formulation voor Rundvee, Varkens en Pluimvee
Nieuwe onderzoeker Pluimvee: Vanessa Lagos