Succesvolle Feeds & Nutrition cursus

Publicatiedatum: 27-06-2017

Van 12-17 juni heeft Schothorst Feed Research een succesvolle Feeds & Nutrition cursus verzorgd. Er deden meer dan 130 deelnemers vanuit heel de wereld mee aan één of meerdere modules.

De Feeds & Nutrition cursus biedt een diepgaande training op het gebied van rundvee, varkens en/of pluimvee voeding, voerformulatie, voertechnologie en kwaliteit. Gedurende een week werden verschillende modules aangeboden waaruit de deelnemer een eigen programma kon kiezen.

De cursus kan ook als een netwerkbijeenkomst gezien worden. Tijdens de cursus konden de deelnemers van elkaar leren. Tijdens de cursusweek zijn er twee avondprogramma’s aangeboden. Op de eerste cursusdag zijn we langs de Zaanse Schans gevaren onder het genot van een heerlijk buffet. Op de donderdag hebben we gezamenlijk gedineerd. Voorafgaand aan het diner werden een aantal typisch Nederlandse appetizers geserveerd (oranje bitter, haring, bitterballen, kaas)

Ter afsluiting van de cursusweek was er een excursie georganiseerd. In de ochtend hebben we Denkavit bezocht. In het laboratorium kregen we een uitleg over de grondstofinname. Vervolgens werden de varkens- en kalverfaciliteiten bezocht. Na een heerlijke lunch zijn we naar Rondeel in Barneveld gegaan. Rondeel is een leghennenstal waarin zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoefte van een leghen.    

Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de Feeds & Nutrition cursus!!!

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie