SFR in tijden van het Corona virus

Publicatiedatum: 14-04-2020

Het coronavirus gaat in een razend tempo over de wereld, dat zal niemand ontgaan zijn. In Nederland heeft het inmiddels bijna alles stil weten te leggen. Onze overheid heeft een “intelligente lock-down” ingesteld. Dit met als doel het virus zo min mogelijk te laten verspreiden, maar om de economie toch zo veel mogelijk door te laten gaan.

Voor SFR betekent dit dat iedereen die thuis kan werken, niet meer naar kantoor komt. Hierdoor kunnen onze dierverzorgers, lab-medewerkers en proef-ondersteuners nog wel hun reguliere werkzaamheden uitvoeren in de stallen en op ons kantoor in Lelystad.

De onderzoekers en consultants zijn minder gebonden aan het werken op kantoor en inmiddels heeft iedereen zijn werkplek thuis ingericht. Door het gebruik van e-mail, telefoon en het videobellen kunnen alle werkzaamheden gewoon uitgevoerd worden.  Klanten kunnen voor vragen bij hun reguliere contactpersoon terecht en consultancy uren worden zo veel als mogelijk met een videoverbinding uitgevoerd. Dus heeft u een vraag, of wilt u eens bijpraten over een bepaald onderwerp? Wij staan net als anders gewoon voor u klaar.

Helaas hebben we wel moeten besluiten om de Feeds & Nutrition course in juni af te lasten. Door het internationale karakter van dit congres en doordat we dit niet online kunnen aanbieden, wordt onderzocht of het congres naar eind dit jaar verplaatst kan worden. Andere trainingen en cursussen die gepland stonden vinden zo veel als mogelijk hun vervolg via online-kanalen. Dit heeft als voordeel dat wanneer u ook genoodzaakt bent om thuis te werken of niet mag reizen u nu deze cursus vanuit huis kan volgen.

Waar het Corona virus in het begin vooral leek als een bedreiging zien we ook mooie initiatieven ontstaan. Er worden nieuwe communicatielijnen opgezet en we zien het meeste werk gewoon doorgaan.  Hierdoor komen we deze periode zeker met elkaar door, en wie weet wat het voor de toekomst brengt.

Vanuit SFR wensen we u veel gezondheid toe. Stay safe en we staan online voor al uw vragen klaar!

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie