Schothorst Feed Research en Groeikracht zetten samenwerking op

Publicatiedatum: 14-01-2020

Om de klanten van SFR beter te kunnen voorzien van meer kennis over bodem, bemesting en gewaskwaliteit is een samenwerking aangegaan met Groeikracht B.V.

Een optimale opbrengst van gewassen van eigen bodem wordt steeds belangrijker voor een efficiënte benutting van stikstof en fosfor. De kringloop bodem, gewas en dier krijgt daarmee veel hernieuwde aandacht. We zien dat veel buitendienstmedewerkers van mengvoederbedrijven steeds meer en breder advies moeten geven. Naast veevoeding is er veel vraag naar kennis over bodem en bemesting in de agrarische sector.

SFR heeft veel expertise op het terrein van gewaskwaliteit, voederwaarde en het effect daarvan op productiekenmerken. Om naast deze onderwerpen de klanten van SFR ook te kunnen voorzien van kennis over bodem, bemesting en gewaskwaliteit is een samenwerking aangegaan met Groeikracht B.V. welke is ingegaan op 1 januari 2020. Groeikracht is een advies- en onderzoeksorganisatie voor de ruwvoerteelt voor veehouders, loonwerkers en toeleveranciers waaronder mengvoerbedrijven. Groeikracht B.V. is in oktober 2015 opgericht onder leiding van Gerard Abbink.

Klanten van SFR krijgen door deze samenwerking toegang tot de expertise van Groeikracht. De kennis van Groeikracht zal via verschillende kanalen zoals nieuwsbrieven en telefonische helpdesk bij de klanten van SFR komen. Uiteraard zal deze samenwerking resulteren in gezamenlijk onderzoek naar bodem, bemesting en gewas.

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie