Open Access E-book "Facts about fats"

Publicatiedatum: 19-07-2017

Het boek "Facts about fats" geschreven door Jannes Doppenberg en Piet van der Aar (2010) is opnieuw gepubliceerd door Wageningen Academic Publishers als gratis Open Access E-book.

Vetten olieën zijn meer dan alleen een energiebron voor diervoeders. Vetzuren verschillen qua chemische samenstelling en fysische eigenschappen. Omega-3 en vooral de LC-PUFA omega-3 vetzuren kunnen beschouwd worden als functionele nutriënten. De samenstelling van dierlijk product kan worden beïnvloed door het voeren verschillende vetten. Toch blijft de belangrijkste reden om vetten te voeren het verhogen van het energiegehalte van een voeder. Daarom is het erg belangrijk om voldoende kennis te hebben van de verteerbaarheid, metabliseerbaarheid en efficiëntie van de verschillende vetten voor de verschillende diersoorten. Dit boek vat de  beschikbare kennis uit de wetenschappelijke literatuur samen en geeft een model om het energiegehalte in de praktijk te kunnen inschatten.

Download "Facts about fats">

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie