Open Access E-book "Facts about fats"

Publicatiedatum: 19-07-2017

Het boek "Facts about fats" geschreven door Jannes Doppenberg en Piet van der Aar (2010) is opnieuw gepubliceerd door Wageningen Academic Publishers als gratis Open Access E-book.

Vetten olieën zijn meer dan alleen een energiebron voor diervoeders. Vetzuren verschillen qua chemische samenstelling en fysische eigenschappen. Omega-3 en vooral de LC-PUFA omega-3 vetzuren kunnen beschouwd worden als functionele nutriënten. De samenstelling van dierlijk product kan worden beïnvloed door het voeren verschillende vetten. Toch blijft de belangrijkste reden om vetten te voeren het verhogen van het energiegehalte van een voeder. Daarom is het erg belangrijk om voldoende kennis te hebben van de verteerbaarheid, metabliseerbaarheid en efficiëntie van de verschillende vetten voor de verschillende diersoorten. Dit boek vat de  beschikbare kennis uit de wetenschappelijke literatuur samen en geeft een model om het energiegehalte in de praktijk te kunnen inschatten.

Download "Facts about fats">

Leghanen een uitdaging voor de sector
SFR onderzoekt methaanproductie van melkvee
Least cost formulation voor Rundvee, Varkens en Pluimvee
Nieuwe onderzoeker Pluimvee: Vanessa Lagos
SFR neemt nieuwe ruwvoer-terugweger in gebruik
Feeds & Nutrition 2021 een online succes!
Automatische bodyconditiescore de volgende stap
Nieuwe manager Sales & Consultancy
Eiwit uit gras en groen blad getest in voeders voor varkens en pluimvee