Open Access E-book "Facts about fats"

Publicatiedatum: 19-07-2017

Het boek "Facts about fats" geschreven door Jannes Doppenberg en Piet van der Aar (2010) is opnieuw gepubliceerd door Wageningen Academic Publishers als gratis Open Access E-book.

Vetten olieën zijn meer dan alleen een energiebron voor diervoeders. Vetzuren verschillen qua chemische samenstelling en fysische eigenschappen. Omega-3 en vooral de LC-PUFA omega-3 vetzuren kunnen beschouwd worden als functionele nutriënten. De samenstelling van dierlijk product kan worden beïnvloed door het voeren verschillende vetten. Toch blijft de belangrijkste reden om vetten te voeren het verhogen van het energiegehalte van een voeder. Daarom is het erg belangrijk om voldoende kennis te hebben van de verteerbaarheid, metabliseerbaarheid en efficiëntie van de verschillende vetten voor de verschillende diersoorten. Dit boek vat de  beschikbare kennis uit de wetenschappelijke literatuur samen en geeft een model om het energiegehalte in de praktijk te kunnen inschatten.

Download "Facts about fats">

Aanbod glucose bepaalt eiwitbenutting
Aminozuren en vetzuren voor melkvee
Circulair inzetten van reststromen en co-producten via de diervoederketen
Feeds & Nutrition 2019
In februari zijn weer 2 cursussen gestart
MySFR heeft mijlpaal bereikt
Themadagen Rundvee en Varkens
Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes
Online document database
"Onze hele nutritionele afdeling is op expertise van Schothorst Feed Research gebouwd"

Marcel Roordink, algemeen directeur ABZ Diervoeding

Lees het gehele artikel >

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >

"Schothorst Feed Research is leidend, voor heel Nederland en zelfs wereldwijd. We krijgen gedegen advies waar we wat mee kunnen. Er is geen tweede bedrijf met service van deze kwaliteit"

Arjan Hoogendoorn, specialist bij E.J. Bos Diervoeding

Lees het gehele artikel >