Nieuwe onderzoeker Pluimvee: Vanessa Lagos

Publicatiedatum: 07-09-2021

In augustus is Vanessa Lagos begonnen als onderzoeker Pluimvee bij Schothorst Feed Research.

Vanessa is geboren in Bogota, Colombia. In maart 2016 studeerde ze af met een B.C. in dierwetenschappen met een focus op varkensproductie aan de Nationale Universiteit van Colombia in Bogotá.

Tijdens haar stage bij Stein Monogastric Nutrition Laboratorium ontdekte ze haar interesse in onderzoek en monogastrische voeding. In de zomer van 2016 begon Vanessa aan haar M.Sc. diploma onder leiding van Dr. Hans H. Stein aan de Universiteit van Illinois. Haar werk was gericht over het bepalen van de verteerbare Ca-behoefte door opgroeiende varkens en in mei 2018 behaalde ze haar M.Sc. graad in Nutritional Wetenschappen. Ze begon toen aan haar Ph.D.-programma, dat zich richtte op: De invloed van microbiële fytase in varkensvoer op calcium
eisen, groeiprestaties na het spenen, fytaatafbraak en verteerbaarheid van voedingsstoffen.

Tijdens haar doctoraatprogramma, deed ze een  stage van 4 maanden aan de Polytechnic Universiteit van Madrid onder toezicht van Dr. Gonzalo G. Mateos, waar ze samenwerkte in een aantal Verteerbaarheids- en groeiprestatie-experimenten met vleeskuikens en leghennen. In de afgelopen 6 jaar werkte ze aan de Universiteit van Illinois, en werd ze aangenomen als een afgestudeerde onderzoeksassistent. Dit gaf haar de kans gaf om betrokken te zijn bij verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van diervoeding evaluatie en voedingsbehoeften. Vanessa verdedigde haar proefschrift in april 2021. 

Wij wensen Vanessa veel plezier en succes in haar nieuwe baan bij SFR! 

SFR onderzoekt methaanproductie van melkvee
Least cost formulation voor Rundvee, Varkens en Pluimvee
SFR neemt nieuwe ruwvoer-terugweger in gebruik
Feeds & Nutrition 2021 een online succes!
Automatische bodyconditiescore de volgende stap
Nieuwe manager Sales & Consultancy
Eiwit uit gras en groen blad getest in voeders voor varkens en pluimvee
Column Francesc Molist: A good stomach function helps piglet gut health
Nieuwe consultant Pluimvee: Jan Dirk van der Klis