Nieuwe manager Sales & Consultancy

Publicatiedatum: 03-05-2021

Per 1 mei heeft SFR een nieuwe Manager Sales & Consultancy gevonden in Wim Beeks. 

Mijn naam is Wim Beeks. Ik woon met mijn vrouw Gabrielle in Sint-Oedenrode (Meierijstad). Wij hebben 2 zonen. Ik ben geboren en getogen in Boxtel en na de middelbare school verhuisd naar Dronten voor de studie Veehouderij aan de Christelijke Hogere Landbouwschool. Mijn afstudeeropdracht betreffende ‘de fermentatie in de dikke darm van het vleesvarken’, heb ik uitgevoerd op het Instituut voor Veevoedingsonderzoek in Lelystad.   

In 1985 startte het werkzame leven met een eerste functie als ‘slachtkuikenvoorlichter’ bij Hendrix Voeders in de provincie Limburg. Met deze eerste stap startte een loopbaan van 20 jaren in de internationale pluimvee industrie in technische en commerciële functies.

Voeding voorziet een dier van de benodigde basis nutriënten voor onderhoud en groei en is daarnaast van belangrijk voor gezondheid en welzijn. Het werkgebied ‘Diervoeding’ is, na de aankondiging (2003) van het EU verbod op het gebruik van antibiotica in diervoer vanaf 2006, enorm verbreed. Na mijn Food & Agri MBA opleiding in Wageningen in 2004, was het diervoeder additieven segment sterk groeiend en vond ik een uitdaging als regiomanager bij het bedrijf Alltech. Na 15 jaren werkzaam in diervoederadditieven en -ingrediënten breekt voor mij een nieuwe, uitdagende periode aan als manager Sales & Consultancy bij SFR.      

Nederland is een ‘gids’ land in diervoeding. Wereldwijd zoeken integratoren, voerproducenten en veehouders naar innovatieve technologieën en nutritionele oplossingen die een bijdrage leveren aan diergezondheid, -prestaties, -welzijn, duurzame productiemethoden en daarmee de maatschappelijke acceptatie van onze industrie vergroten. Er is grote behoefte aan wetenschappelijke kennis en praktijkonderzoek in diervoeding. SFR vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten en kennis in praktisch toepasbare nutritionele oplossingen en helpt klanten deze te implementeren. Deze markt biedt SFR, als wereldwijd leidende organisatie, aanzienlijke mogelijkheden voor verdere groei van activiteiten.

Ik zie uit om mijn werkzaamheden bij SFR op te gaan pakken en om samen met de consultants en onze klanten de kennis van SFR zo goed mogelijk in te zetten.

Met vriendelijke groet,
Wim Beeks

Manager Sales & Consultancy
SFR

Leghanen een uitdaging voor de sector
SFR onderzoekt methaanproductie van melkvee
Least cost formulation voor Rundvee, Varkens en Pluimvee
Nieuwe onderzoeker Pluimvee: Vanessa Lagos
SFR neemt nieuwe ruwvoer-terugweger in gebruik
Feeds & Nutrition 2021 een online succes!
Automatische bodyconditiescore de volgende stap
Eiwit uit gras en groen blad getest in voeders voor varkens en pluimvee
Column Francesc Molist: A good stomach function helps piglet gut health