Nieuwe manager Sales & Consultancy

Publicatiedatum: 03-05-2021

Per 1 mei heeft SFR een nieuwe Manager Sales & Consultancy gevonden in Wim Beeks. 

Mijn naam is Wim Beeks. Ik woon met mijn vrouw Gabrielle in Sint-Oedenrode (Meierijstad). Wij hebben 2 zonen. Ik ben geboren en getogen in Boxtel en na de middelbare school verhuisd naar Dronten voor de studie Veehouderij aan de Christelijke Hogere Landbouwschool. Mijn afstudeeropdracht betreffende ‘de fermentatie in de dikke darm van het vleesvarken’, heb ik uitgevoerd op het Instituut voor Veevoedingsonderzoek in Lelystad.   

In 1985 startte het werkzame leven met een eerste functie als ‘slachtkuikenvoorlichter’ bij Hendrix Voeders in de provincie Limburg. Met deze eerste stap startte een loopbaan van 20 jaren in de internationale pluimvee industrie in technische en commerciële functies.

Voeding voorziet een dier van de benodigde basis nutriënten voor onderhoud en groei en is daarnaast van belangrijk voor gezondheid en welzijn. Het werkgebied ‘Diervoeding’ is, na de aankondiging (2003) van het EU verbod op het gebruik van antibiotica in diervoer vanaf 2006, enorm verbreed. Na mijn Food & Agri MBA opleiding in Wageningen in 2004, was het diervoeder additieven segment sterk groeiend en vond ik een uitdaging als regiomanager bij het bedrijf Alltech. Na 15 jaren werkzaam in diervoederadditieven en -ingrediënten breekt voor mij een nieuwe, uitdagende periode aan als manager Sales & Consultancy bij SFR.      

Nederland is een ‘gids’ land in diervoeding. Wereldwijd zoeken integratoren, voerproducenten en veehouders naar innovatieve technologieën en nutritionele oplossingen die een bijdrage leveren aan diergezondheid, -prestaties, -welzijn, duurzame productiemethoden en daarmee de maatschappelijke acceptatie van onze industrie vergroten. Er is grote behoefte aan wetenschappelijke kennis en praktijkonderzoek in diervoeding. SFR vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten en kennis in praktisch toepasbare nutritionele oplossingen en helpt klanten deze te implementeren. Deze markt biedt SFR, als wereldwijd leidende organisatie, aanzienlijke mogelijkheden voor verdere groei van activiteiten.

Ik zie uit om mijn werkzaamheden bij SFR op te gaan pakken en om samen met de consultants en onze klanten de kennis van SFR zo goed mogelijk in te zetten.

Met vriendelijke groet,
Wim Beeks

Manager Sales & Consultancy
SFR

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie