In februari zijn weer 2 cursussen gestart

Publicatiedatum: 23-01-2019

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een baan in de (meng)voerindustrie. Om de afnemers goed te adviseren over voeding en het aangeboden assortiment voeders of producten, maar ook over zaken die van invloed zijn op voeding en sturing van productie, is het van belang dat zij voldoende praktische kennis hebben.

Voor deze mensen verzorgt Schothorst Feed Research jaarlijks een aantal cursussen. Twee maal per jaar wordt een cursus aangeboden waarin de basisprincipes van rundvee- varkens- en pluimveevoeding worden behandeld. Eén maal per jaar (in het najaar) wordt er een vervolg op deze basiscursussen aangeboden.

Op 5 februari is de cursus varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes gestart. Varkens en kippen zijn beiden eenmagige dieren. Het bestuderen van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee diersoorten helpt bij het begrijpen van de vertering en voedingsfysiologie van beide diersoorten. Deze training richt zich op de basisprincipes die bij diervoeding komen kijken. Denk hierbij aan fysiologie van het maagdarmkanaal, kennis van de verschillende relevante nutriënten, grondstoffen kennis, een introductie in de voerstrategie van verschillende diersoorten (biggen, zeugen, leghennen, vleeskuikens). Het volledige programma van de training kunt u hier vinden.

Op 6 februari is de cursus rundveevoeding: basisprincipes gestart. Ook deze training richt zich op de basisprincipes van rundveevoeding. Onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de training zijn: anatomie en fysiologie van het maagdarmkanaal, voederwaardering, ruwvoerproductie, beïnvloeding van de melksamenstelling, rantsoenberekening en nog vele andere onderwerpen. Bovendien wordt er tijdens de training een bezoek gebracht aan de melkveestal waarbij koeien beoordeeld worden en er aandacht wordt besteed aan de pensfistelkoeien. Het volledige programma van deze training kunt u hier vinden.

12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Monitoring water intake in broilers
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie