In de media

Alles over veevoeding

Publicatiedatum: 14 juli 2017
Bron: De Molenaar

Elk jaar in de eerste helft van juni, organiseert Schothorst Feed Research de cursusweek Feeds & Nutrition. Een perfrecte gelegenheid om alles te weten komen over diervoeders, procestechnologie, grondstoffen, wetgeving, diervoederveiligheid, kwaliteitsborging en voerformulering.

Lees hier het volledige artikel >


 

sojavrij niet interessant voor pluimveevoer

Publicatiedatum: juli 2017
Bron: Pluimveeweb

Binnen nu en tien jaar voeren Nederlandse leghennenhouders nog niet massaal sojavrije voeders aan hun dieren omdat de prestaties dan achterblijven of de kosten van de sojavrije voeders te hoog zijn. Dat verwacht onderzoeker Laura Star van de Schothorst Feed Research. Star doet namens de Schothorst al jaren onderzoek naar voeding bij legpluimvee. Ze vertelde dit woensdagavond 28 juni tijdens de Pluimveeweb thema-avond Voeding in het Brabantse Handel, waar ruim 65 bezoekers op afkwamen.

Lees hier het volledige artikel >


 

Het effect van snavelbehandeling op productieresultaten van leghennen

Publicatiedatum: 12 juni 2017
Bron: Poultry World

Vanaf 2018 is het niet meer toegestaan om de snavels van leghennen in Nederland te behandelen. Schothorst Feed Research heeft in samenwerking met zeven Nederlandse voerleveranciers (ABZ Diervoeding, Agruniek Rijnvallei, CAV Den Ham, E.J. Bos, ForFarmers, Vitelia en Voergroep Zuid) een studie uitgevoerd waarbij de effecte van verschillende voerbehandelingen zijn getest bij behandelde en onbehandelde hennen. Er werden grote verschillen gevonden voor de productieresultaten tussen de behandelde en onbehandelde hennen, ongeacht de voerbehandeling.

Lees hier het volledige artikel (in het engels) >


 

Inkuilmiddel beperkt voederverliezen

Publicatiedatum: maart 2017
Bron: Veeteelt

Schothorst Feed Research deed onderzoek naar het inkuilmiddel Advance. Op kilogrammen melk was er geen effect, wel steeg het eiwitgehalte.

Lees hier het volledige artikel>


 

Trigger innate immuunsysteem kan dip veroorzaken

Publicatiedatum: juli 2016
Bron: Pluimveehouderij

Naar aanleiding van een presentatie van Ellen van Eerden op een symposium in Wenen heeft Bouke Pouls van De Pluimveehouderij een bezoek gebracht aan de pluimveefaciliteiten van Schothorst Feed Research. Tijdens dit bezoek hebben Ellen en Bouke gesproken over de gevolgen van stimulatie van het aangeboren (innate) immuunsysteem.

Lees hier het volledige artikel >


 

Dierlijk vet: voedzaam ingrediënt voor diervoeding

Publicatiedatum: mei 2015
Bron: All about feed

Het toevoegen van een feed- of olie ingrediënt voorziet dieren van essentiële vetzuren, die ze nodig  hebben voor de productie en groei. De verteerbaarheid van de vetzuren kan variëren tussen diersoorten en leeftijdsgroepen. De effectiviteit van een vet of olie hangt ook van de totale voersamenstelling. In dit artikel van 'All About Feed' wordt uitgelegd wat voedingsdeskundigen in overweging zouden moeten nemen.

Lees hier het volledige artikel >
 


 

Multidisciplinair onderzoek in diervoeding

Publicatiedatum: december 2015
Bron: De Molenaar

De groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart, gekoppeld aan grondstoffenschaarste en milieuproblematiek, vragen om nieuwe strategieën en concepten in de veehouderij. Gelukkig biedt multidisciplinair onderzoek aanknopingspunten voor de toekomst. Dat bleek op het symposium van Schothorst Feed Research.

Lees hier het volledige artikel >


 


Nieuws

Venky’s , groot in pluimvee in AziëOpen Access E-book "Facts about fats"

Meer nieuws >

"Onze hele nutritionele afdeling is op expertise van Schothorst Feed Research gebouwd"Marcel Roordink, algemeen directeur ABZ Diervoeding
"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders
"»It is especially regarding the energy evaluation, and especially for alternative rawmaterials that we acquire knowledge from Schothorst. Fiber fraction is probably the area where there is the greatest difference between Danish and Dutch feed evaluation”."Hans Aae, Group R&D Director at DLG Group