In de media

De voordelen van een netto energie systeem

Publicatiedatum: Mei 2014
Bron: Engormix.com

Een netto energiesysteem biedt de nutritionist de mogelijkheid om voerformulaties aan te passen aan de variërende chemische samenstelling van grondstoffen indien het NE-systeem gebaseerd is op (verteerbare) nutriënten . Over het algemeen zullen de voerkosten 1-2% dalen door het gebruik van een NE systeem in plaats van een OE systeem. Maar bovenal zal een diersoort specifiek NE-systeem (E-big E-vleesvarken E-dracht E-lacto) resulteren in verbeterde technische resultaten en lagere voerkosten.

Lees hier het volledige artikel (in het Engels) >

Evaluatie basis voor optimalisatie

Publicatiedatum: 25 oktober 2017
Bron: De Molenaar

6 september verzorgde "All About Feed" een webinar over het verbeteren van de voer efficiëntie. De eerste spreker tijdens dit webinar was Piet van der Aar. De titel van zijn presentatie was: “An accurate database: essential for efficient feeding”.

Voor een hoge voerefficiëntie is het belangrijk om binnen de voederwaarderingssystemen te differentiëren voor de verschillende diersoorten, maar ook voor de verschillende productiedoelen. Schothorst Feed Research heeft voederwaarderingssystemen ontwikkeld voor verschillende monogastrische diercategorieën. Dit heeft geresulteerd in hogere efficiëntie en lagere voerkosten. Tijdens het webinar legt Piet van der Aar uit wat het verschil is tussen verschillende energiewaarderingssystemen voor varkens. Het volledige webinar kan via deze link bekeken worden.

In de molenaar verscheen het volgende artikel over dit webinar: "Evaluatie basis voor optimalisatie"

Maagzweren, een onderschat probleem?!?!

Publicatiedatum: verschillende
Bron: verschillende

Op woensdag 27 september heeft de themadag “Maagzweren, een onderschat probleem?!?!” plaatsgevonden. Achtenzeventig nutritionisten, buitendienstmedewerkers, onderzoekers en dierenartsen uit Nederland en België waren aanwezig op een interessante en leerzame dag. Verschillende aspecten met betrekking tot maagwandbeschadigingen zijn uitgebreid aan bod gekomen, zoals prevalentie, mogelijke oorzaken, diagnostiek en vooral preventie door voermaatregelen.In de media zijn er verschillende artikelen gepubliceerd over de themadag:

Geen zekerheid over maagzweren (varkens.nl, 28 september 2017)

Nieuwe bacterie bij maagzweren (varkens.nl, 4 oktober 2017)

Maagzweren bannen door met grondstoffen te spelen (Nieuwe Oogst, 10 oktober 2017)

Grovere vezel voor gezondere maagwand (De Molenaar, 25 oktober 2017)

 


 

Maagproblemen varkens wijdverspreid

Publicatiedatum: 18 augustus 2017
Bron: Boerderij

Veel varkens hebben in meer of mindere mate aangetaste magen tot maagzweren aan toe. Tekortkomingen in de voeding zijn zeker een oorzaak. Dat de maag van een varken veel te verduren krijgt, is geen nieuws; 25 jaar geleden werd daar vanuit de veterinaire wereld al aandacht voor gevraagd. De focus lag toen vooral op het voer; door de fijngemalen grondstoffen komt in de maag te weinig structuur wat allerlei problemen geeft. De jaren erna is meer aandacht gekomen voor grover malen van mengvoeders.

Lees hier het volledige artikel >


 

Kennis van Nederland naar Denemarken

Publicatiedatum: Augustus 2017
Bron: "Svin" (Deens tijdschrift)

Precisievoeding is de toekomst voor gespeende biggen en vleesvarkens. De Deense voerleverancier DLG haalt kennis over diervoeding uit Nederland. In Denemarken zijn al 30 jaar lang geen verteringsproeven meer uitgevoerd. Hans Aae (DLG) vind dit een groot probleem, zeker gezien nieuwe grondstoffen en de veranderende verwerking van grondstoffen. Dit is één van de redenen waarom DLG vier jaar geleden een samenwerking met Schothorst Feed Research is aangegaan.

Dit artikel is geschreven door Morten Thomsen en gepubliceerd in het Deense tijdschrift "Svin"

Lees hier het volledige artikel (Engelse vertaling van het originele Deense artikel)


 

Alles over veevoeding

Publicatiedatum: 14 juli 2017
Bron: De Molenaar

Elk jaar in de eerste helft van juni, organiseert Schothorst Feed Research de cursusweek Feeds & Nutrition. Een perfrecte gelegenheid om alles te weten komen over diervoeders, procestechnologie, grondstoffen, wetgeving, diervoederveiligheid, kwaliteitsborging en voerformulering.

Lees hier het volledige artikel >


 

sojavrij niet interessant voor pluimveevoer

Publicatiedatum: juli 2017
Bron: Pluimveeweb

Binnen nu en tien jaar voeren Nederlandse leghennenhouders nog niet massaal sojavrije voeders aan hun dieren omdat de prestaties dan achterblijven of de kosten van de sojavrije voeders te hoog zijn. Dat verwacht onderzoeker Laura Star van de Schothorst Feed Research. Star doet namens de Schothorst al jaren onderzoek naar voeding bij legpluimvee. Ze vertelde dit woensdagavond 28 juni tijdens de Pluimveeweb thema-avond Voeding in het Brabantse Handel, waar ruim 65 bezoekers op afkwamen.

Lees hier het volledige artikel >


 

Het effect van snavelbehandeling op productieresultaten van leghennen

Publicatiedatum: 12 juni 2017
Bron: Poultry World

Vanaf 2018 is het niet meer toegestaan om de snavels van leghennen in Nederland te behandelen. Schothorst Feed Research heeft in samenwerking met zeven Nederlandse voerleveranciers (ABZ Diervoeding, Agruniek Rijnvallei, CAV Den Ham, E.J. Bos, ForFarmers, Vitelia en Voergroep Zuid) een studie uitgevoerd waarbij de effecte van verschillende voerbehandelingen zijn getest bij behandelde en onbehandelde hennen. Er werden grote verschillen gevonden voor de productieresultaten tussen de behandelde en onbehandelde hennen, ongeacht de voerbehandeling.

Lees hier het volledige artikel (in het engels) >


 

Inkuilmiddel beperkt voederverliezen

Publicatiedatum: maart 2017
Bron: Veeteelt

Schothorst Feed Research deed onderzoek naar het inkuilmiddel Advance. Op kilogrammen melk was er geen effect, wel steeg het eiwitgehalte.

Lees hier het volledige artikel>


 

Trigger innate immuunsysteem kan dip veroorzaken

Publicatiedatum: juli 2016
Bron: Pluimveehouderij

Naar aanleiding van een presentatie van Ellen van Eerden op een symposium in Wenen heeft Bouke Pouls van De Pluimveehouderij een bezoek gebracht aan de pluimveefaciliteiten van Schothorst Feed Research. Tijdens dit bezoek hebben Ellen en Bouke gesproken over de gevolgen van stimulatie van het aangeboren (innate) immuunsysteem.

Lees hier het volledige artikel >


 

Dierlijk vet: voedzaam ingrediënt voor diervoeding

Publicatiedatum: mei 2015
Bron: All about feed

Het toevoegen van een feed- of olie ingrediënt voorziet dieren van essentiële vetzuren, die ze nodig  hebben voor de productie en groei. De verteerbaarheid van de vetzuren kan variëren tussen diersoorten en leeftijdsgroepen. De effectiviteit van een vet of olie hangt ook van de totale voersamenstelling. In dit artikel van 'All About Feed' wordt uitgelegd wat voedingsdeskundigen in overweging zouden moeten nemen.

Lees hier het volledige artikel >
 


 

Multidisciplinair onderzoek in diervoeding

Publicatiedatum: december 2015
Bron: De Molenaar

De groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart, gekoppeld aan grondstoffenschaarste en milieuproblematiek, vragen om nieuwe strategieën en concepten in de veehouderij. Gelukkig biedt multidisciplinair onderzoek aanknopingspunten voor de toekomst. Dat bleek op het symposium van Schothorst Feed Research.

Lees hier het volledige artikel >


 


Nieuws

SFR training in het hoofdkantoor van COFCO in BeijingSFR op bezoek bij haar klanten

Meer nieuws >

"Onze hele nutritionele afdeling is op expertise van Schothorst Feed Research gebouwd"Marcel Roordink, algemeen directeur ABZ Diervoeding
"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders
"»It is especially regarding the energy evaluation, and especially for alternative rawmaterials that we acquire knowledge from Schothorst. Fiber fraction is probably the area where there is the greatest difference between Danish and Dutch feed evaluation”."Hans Aae, Group R&D Director at DLG Group
"'Schothorst Feed Research is leidend, voor heel Nederland en zelfs wereldwijd. We krijgen gedegen advies waar we wat mee kunnen. Er is geen tweede bedrijf met service van deze kwaliteit'"Arjan Hoogendoorn, specialist bij E.J. Bos Diervoeding