Nieuws

Least cost formulation voor Rundvee, Varkens en Pluimvee

Publicatiedatum: 08-09-2021

SFR is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van kennis over de samenstelling van diervoeders, bijproducten en nutriëntbehoeften. SFR heeft faciliteiten voor leghennen, vleeskuikens, melkkoeien en varkens om nieuwe productieconcepten te ontwikkelen en te evalueren. De SFR grondstoffenlijst bevat meer dan 400 voedermiddelen en wordt jaarlijks geactualiseerd. DeSFR-Matrix bevat zowel standaard chemische samenstellingen als specifieke nutriënten op basis van eigen onderzoek. Deze SFR-voederadviezen worden gebruikt voor de formuleringen in het Least Cost Formulation-rapport.
Lees meer >

Nieuwe onderzoeker Pluimvee: Vanessa Lagos

Publicatiedatum: 07-09-2021

In augustus is Vanessa Lagos begonnen als onderzoeker Pluimvee bij Schothorst Feed Research.
Lees meer >

SFR neemt nieuwe ruwvoer-terugweger in gebruik

Publicatiedatum: 12-08-2021

Schothorst Feed Research (SFR) heeft de nieuwe ruwvoer-terugweger in gebruik genomen. De oude voer-terugweger was ruim 30 jaar oud en aan vervanging toe. Deze nieuwe weger is in samenwerking met GEPES en SFR ontwikkeld tot een machine die aan alle wensen voldoet.   
Lees meer >

Feeds & Nutrition 2021 een online succes!

Publicatiedatum: 29-06-2021

Gedurende de maand juni is de Feeds & Nutrition Course 2021 tot een succesvol einde gekomen. Het was een intensief en leerzaam cursusprogramma welke volledig digitaal is aangeboden. De onderzoekers en consultants van SFR hebben een maand lang de nieuwste ontwikkelingen en kennis op het gebied van diervoeding gedeeld en besproken met de nutritionisten en specialisten van nationale en internationale klanten.
Lees meer >

Automatische bodyconditiescore de volgende stap

Publicatiedatum: 09-06-2021

SFR is al jarenlang wereldwijd koploper in de ontwikkeling en implementatie van nutritionele kennis bij rundvee, pluimvee en varkens. In de moderne melkveestal van SFR, worden 230 hoogproductieve melkkoeien en ca. 150 stuks jongvee gehouden. SFR doet onder andere onderzoek naar de productie, gezondheid en de duurzaamheid van de dieren. 
Lees meer >

Nieuwe manager Sales & Consultancy

Publicatiedatum: 03-05-2021

Per 1 mei heeft SFR een nieuwe Manager Sales & Consultancy gevonden in Wim Beeks. 
Lees meer >

Eiwit uit gras en groen blad getest in voeders voor varkens en pluimvee

Publicatiedatum: 03-12-2020

Schothorst Feed Research en Wageningen Livestock Research zijn samen met partners uit de diervoederketen op zoek naar het opwaarderen van circulaire grondstoffen tot waardevolle diervoeders. In het kader van dit onderzoek is een persbericht verspreid dat door verschillende media is overgenomen.
Lees meer >

Column Francesc Molist: A good stomach function helps piglet gut health

Publicatiedatum: 30-11-2020

From time to time, Dr Francesc Molist, R&D manager at Schothorst Feed Research, will share his views on swine nutrition. In this contribution for Pig Progress, he explains why it is good to help piglets achieve a low stomach pH after weaning.
Lees meer >

Nieuwe consultant Pluimvee: Jan Dirk van der Klis

Publicatiedatum: 29-10-2020


Lees meer >

Regeling eiwit in rundveevoeders: beperkte verbetering van N-benutting ten koste van productie, gezondheid en duurzaamheid.

Publicatiedatum: 18-06-2020

In mei heeft het Ministerie na lange voorbereiding de Regeling diervoeders 2012 aangepast met het instellen van maximale waarden voor het ruw eiwit (RE) gehalte van aangekochte rundveevoeders. De doelstelling van deze regelgeving is om tot verbetering van de N-benutting op melkveebedrijven en lagere ammoniakemissie te komen. Schothorst Feed Research (SFR) is gespecialiseerd in diervoedingsonderzoek bij onder andere rundvee. Met deze uiteenzetting wil SFR graag de gevolgen van het aangekondigde het N-beleid in de Nederlandse melkveehouderij op basis van feiten verduidelijken. 
Lees meer >