Nieuws
12e Editie van de Feeds & Nutrition cursus biedt een op maat gemaakte leerervaring
Publicatiedatum: 31-05-2023Schothorst Feed Research kondigt met trots de langverwachte 12e editie aan van haar gerenommeerde Feeds & Nutrition Cursus. Met een scala aan onderwerpen en een flexibele programmastructuur biedt deze cursus de mogelijkheid voor professionals in de diervoedingssector om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.
Lees meer >
Monitoring water intake in broilers
Publicatiedatum: 15-05-2023In feeding trials with broilers, measuring water intake is very useful: experimental diets may influence water intake, and, thereby, affect production performance. The water-to-feed ratio is an important parameter in nutritional studies. When birds do not drink, they eat less, and vice versa. Monitoring both feed intake and water intake enables researchers to detect possible health or welfare issues at an early stage.
Lees meer >
Meer kans op pensverzuring in laageiwit rantsoen
Publicatiedatum: 04-05-2023In rantsoenen met een laag aandeel eiwit neemt de kans op pensverzuring toe. Dat stelt Wilfried van Straalen, rundveeonderzoeker van Schothorst Feed Research. ‘Wie minimaal 160 gram eiwit in het rantsoen hanteert, zal gemakkelijk melken zonder veel gezondheidsproblemen bij de koeien’, aldus Van Straalen. ‘Een hoger eiwitaanbod vergroot echter het stikstofverlies. Maar met 150 gram eiwit komen er wel meer uitdagingen.’
Lees meer >
Hoe kan de stikstofemissie van pluimveeproductie worden verminderd?
Publicatiedatum: 02-05-2023Verlaging van het ruw-eiwitgehalte in pluimvee voer is een goede methode om stikstof- en ammoniakemissie van pluimveebedrijven te verminderen. Bijkomend voordeel van voer met een lager eiwitgehalte is dat men minder afhankelijk is van ingevoerde eiwithoudende voergrondstoffen (zoals soja).
"Wanneer we de hoeveelheid ruw eiwit verlagen, moeten we er wel voor zorgen dat aan de aminozuurbehoefte van de dieren wordt voldaan", zegt Roger Davin, pluimveeonderzoeker bij Schothorst Feed Research: "Dieren hebben aminozuren nodig, geen ruw eiwit."
Lees meer >
Matthias Schilde: New Researcher Ruminant Nutrition
Publicatiedatum: 28-03-2023
In February Matthias Schilde has started as a Researcher in the R&D Ruminant Nutrition team of Schothorst Feed Research.
Lees meer >
Stikstof verlagen met voerefficiëntie
Publicatiedatum: 02-03-2023Stikstofbenutting, voerefficiëntie en ammoniakemis-sie gaan hand in hand, zo bleek op een thema-avond van de Federatie Veeteeltstudieclubs Zuid-Holland.
Lees meer >
BASF and Schothorst Feed Research collaborate to improve the environmental impact of the feed and animal protein industry
Publicatiedatum: 28-02-2023
BASF´s software solution Opteinics™ is the “solution of choice” for real-time, environmental footprinting
Schothorst Feed Research will integrate Opteinics™ into its global feed consultancy services
Collaboration to foster digital integration of animal protein value chain for improved farm-to-fork transparency
Lees meer >
What is the nutritional value of poultry-based PAPs for use in pig diets?
Publicatiedatum: 27-02-2023In the EU, processed animal protein (PAPs) have been readmitted as a nutrient-rich and sustainable feed ingredient in monogastric diets, but the animal nutrition industry has outdated knowledge on how to utilize them..
Read this artikel on FeedNavigator
Lees meer >
Evenwichtige diervoeding voor lokale dierlijke productie
Publicatiedatum: 19-01-2023
Aangezien de wereldbevolking groeit en het inkomen per hoofd stijgt, zal de vraag naar dierlijke eiwitten toenemen. Verwacht wordt dat het wereldwijde productievolume van dierlijke eiwitten tot 2035 met gemiddeld 2% zal toenemen.
Lees meer >
Eiwitgift verlagen, stuurmanskunst
Publicatiedatum: 10-01-2023Minder voereiwit, maar dezelfde productie behouden, dat is op steeds meer melkveebedrijven het doel. Hoewel het gemakkelijk klinkt, vraagt eiwitverlaging – zeker naar waarden als 150 gram per kilo droge stof – wel wat van het rantsoen en het management. Maar zeker bij de eerste stappen om eiwit te verlagen zijn de effecten op de stikstofefficiëntie en op de reductie van ammoniak al redelijk groot.
Lees meer >