Nieuws

Schothorst Feed Research organiseert 7e editie Feeds & Nutrition Course van 12-16 juni in Zaandam.

Publicatiedatum: 22-03-2017

De F&N Course is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend uniek en groeiend evenement waar specialisten uit de internationale voederindustrie elkaar ontmoeten en kennis delen.
Lees meer >

Samenwerking Schothorst Feed Research en Aeres Hogeschool Dronten

Publicatiedatum: 02-02-2017

Schothorst Feed Research en Aeres Hogeschool Dronten voelen zich uitgedaagd door de ontwikkelingen in de veehouderij en willen een samenwerking aangaan op het gebied van de veevoeding.
Lees meer >

Opstartcursus rundvee- en varkensvoeding

Publicatiedatum: 24-01-2017

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een functie als buitendienstmedewerker in de mengvoeder­industrie. Om de afnemers goed te adviseren over de voeding en het aangeboden assortiment voeders, maar ook over zaken die van invloed zijn op de voeding en sturing van de productie is het van belang dat zij voldoende (praktische) kennis hebben die enerzijds aansluit bij het aanwezige kennisniveau en anderzijds bij de behoefte van de huidige veehouderij.
Lees meer >

Cursus darmgezondheid bij vleeskuikens voor nutritionist en dierenarts

Publicatiedatum: 28-12-2016

Benieuwd hoe u als dierenarts en nutritionist gezamenlijk kunt werken aan een sterk koppel vleeskuikens?
Lees meer >

Cursus GMP+ voor transportplanners

Publicatiedatum: 22-12-2016

24 januari 2017 verzorgt SFR een cursus "GMP+ voor transportplanners". Het transport van diervoedergrondstoffen of diervoeders is een belangrijke schakel in de keten. Van belang is zo efficiënt mogelijk de transportmiddelen in te zetten.
Lees meer >

Bijdrage van Schothorst Feed Research aan Eurotier webinars.

Publicatiedatum: 07-12-2016

All About Feed, Pig Progress, World Poultry en Dairy Global hebben tijdens EuroTier 2017 een aantal webinars en seminars verzorgd. Bij twee van deze webinars verzorgden onderzoekers van Schothorst Feed Research een inleiding: Ellen van Eerden opende het seminar “Maintaining gut health in poultry”. Wilfried van Straalen was de eerste spreker bij het seminar “Milking cows in a healthy and sustainable way”.    
Lees meer >

Beweidingsonderzoek bij Schothorst

Publicatiedatum: 01-11-2016

Van eind mei tot en met september 2016 heeft er op de Schothorst een beweidingsonderzoek plaatsgevonden. Deze proef is onderdeel van een project waarbij onderzoek is gedaan naar weidegang en vermindering van de ammoniakemissie. Dit project is gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en uitgevoerd in samenwerking met NMI Agro.
Lees meer >

Het houden van leghennen met een onbehandelde snavel

Publicatiedatum: 18-08-2016

Vanaf 2018 wordt het in Nederland verboden om bij lehennen het puntje van de snavel te laseren. De Duitse organisatie KAT laat dit verbod al in 2017 ingaan. Schothorst Feed Research heeft de eerste ervaringen opgedaan met het houden van leghennen met onbehandelde snavel.
Lees meer >

Presentatie vergelijking van fytase effectiviteit bij vleeskuikens en kalkoenen

Publicatiedatum: 21-03-2016

Tijdens het 16e Turkije Science and Production Conference in de UK heeft Cees Kwakernaak, resultaten van een fytaseonderzoek bij vleeskuikens en kalkoenen gepresenteerd. Op basis van tibia-as-gehalte werd geconcludeerd dat fytase efficiency bij jonge kalkoenen en vleeskuikens vergelijkbaar is.
Lees meer >

Terugblik basispakket outputdag 17 februari 2016

Publicatiedatum: 19-02-2016

Op woensdag 17 februari heeft Schothorst Feed Research haar jaarlijkse basispakketoutput dag georganiseerd. Met veel belangstelling hebben de deelnemers kennis genomen van de resultaten van het basispakket onderzoek en is ook al een  ‘doorluik’ gegeven naar het onderzoek wat de komende jaren uitgevoerd zal gaan worden. De gehouden presentaties zijn toegankelijk via de website voor de basispakketdeelnemers.
Lees meer >

"Onze hele nutritionele afdeling is op expertise van Schothorst Feed Research gebouwd"Marcel Roordink, algemeen directeur ABZ Diervoeding
"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders