Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes voorjaar

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een baan in de (meng)voerindustrie. Onze sector verandert zich snel en staat voor grote uitdagingen, daardoor is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste kennis. Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op de voeding en sturing van de productie en de aansluiting op de behoefte van de huidige veehouderij is belangrijker dan ooit. Om afnemers goed te adviseren over voeding en het aangeboden assortiment voeders of (bij)producten, heeft SFR een aantal voedingscursussen ontwikkeld.

In het voor- en najaar wordt er voor varkens en pluimvee een gezamenlijke basiscursus aangeboden: "Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes". In het najaar wordt er een vervolgcursus varkens aangeboden. Gedurende het jaar worden er verdiepende cursusdagen verzorgd voor pluimvee.

Doelgroep

De cursus "Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes" is bestemd voor beginnende medewerkers in de diervoederindustrie. 

Cursusdagen

Dinsdag 21 maart 2023
Dinsdag 4 april 2023 (ATCI Barneveld)
Dinsdag 18 april 2023
Dinsdag 2 mei 2023 

Programma

Varkens en kippen zijn beiden eenmagige dieren. Het bestuderen van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee diersoorten helpt bij het begrijpen van de vertering en voedingsfysiologie van beide diersoorten. Daarom zullen de presentaties van de eerste twee cursusdagen gericht zijn op zowel varkens als pluimvee. Later in het programma zal de groep opgesplitst worden in varkens- en pluimveespecialisten.

Hieronder kunt u het programma downloaden.  

  Programma varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes voorjaar 2023

Locatie

De cursus zal verzorgd worden bij Schothorst Feed Research in Lelystad. 
Adres: Meerkoetenweg 26, 8218 NA Lelystad

Vervolg

Als vervolg op deze cursus kunt u deelnemen aan de cursus “Varkensvoeding voor de nutritionist” of de verdiepende cursusdagen over pluimveevoeding. De cursus varkensvoeding voor de nutritionist wordt in het najaar verzorgd. Als u twijfelt welke cursus het meest geschikt is voor u, kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (+31 621857068) of via training@schothorst.nl.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 3.168,-. Deelnemers van het AFP (Advanced Feed Package) betalen € 2.112,- (12 consultancy uren). Deelnemers van FeedInsights betalen € 2.464,- (14 consultancy uren).

Studentenkorting: Studenten kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen. Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op via training@schothorst.nl. Het aantal plekken dat voor studenten tegen speciaal tarief beschikbaar is, is beperkt. 

Contact

Wanneer er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (+31 621857068) of via training@schothorst.nl.

 

Inschrijven


Deel deze cursusTerug naar cursusaanbod