Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes (4 dagen)

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een baan in de (meng)voerindustrie. Om de afnemers goed te adviseren over de voeding en het aangeboden assortiment voeders of producten, maar ook over zaken die van invloed zijn op de voeding en sturing van de productie, is het van belang dat zij voldoende (praktische) kennis hebben die enerzijds aansluit bij het aanwezige kennisniveau en anderzijds bij de behoefte van de huidige veehouderij.

Om deze reden organiseert Schothorst Feed Research (SFR) organiseert al jaren de opstartcursus varkensvoeding en de cursus pluimveevoeding in de praktijk. Sinds dit jaar is de structuur van deze cursussen te gewijzigd. In het voor- en najaar wordt er voor varkens en pluimvee een gezamenlijke basiscursus aangeboden. In het najaar wordt er een vervolgcursus voor beide diersoorten aangeboden.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor beginnende medewerkers in de diervoederindustrie. 

Cursusdagen

Woensdag 10 oktober (SFR, Lelystad)
Woensdag 7 november (Aeres, Barneveld)
Woensdag 21 november (SFR, Lelystad)
Donderdag 6 december (SFR, Lelystad)

 

Programma

Varkens en kippen zijn beiden eenmagige dieren. Het bestuderen van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee diersoorten helpt bij het begrijpen van de vertering en voedingsfysiologie van beide diersoorten. Daarom zullen de presentaties van de eerste twee cursusdagen gericht zijn op zowel varkens als pluimvee. Later in het programma zal de groep opgesplitst worden in varkens- en pluimveespecialisten. Binnenkort wordt hier het definitieve programma geplaatst.

Volledig programma >> 

Kosten

De cursus kost 9,5 consultancy-uren of € 1.425,- voor deelnemers van het AFP (Advanced Feed Package) en SNP (Standard Nutrition Package) van Schothorst Feed Research. Voor alle andere bedrijven bedragen de kosten € 2.985,-.

U kunt u zich binnenkort via onze website inschrijven voor de cursus. Wanneer er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (0320-229623) of via training@schothorst.nl.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten danwel heeft deze cursus reeds plaatsgevonden.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten danwel heeft deze cursus reeds plaatsgevonden.


Terug naar cursusaanbod

Filter op sector
Filter op thema

Nieuws

Themadagen Rundvee en VarkensVarkens- en pluimveevoeding: basisprincipes

Meer nieuws >

"Onze hele nutritionele afdeling is op expertise van Schothorst Feed Research gebouwd"Marcel Roordink, algemeen directeur ABZ Diervoeding
"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders
"Schothorst Feed Research is leidend, voor heel Nederland en zelfs wereldwijd. We krijgen gedegen advies waar we wat mee kunnen. Er is geen tweede bedrijf met service van deze kwaliteit"Arjan Hoogendoorn, specialist bij E.J. Bos Diervoeding