Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes (4 dagen) (najaar)

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een baan in de (meng)voerindustrie. Om de afnemers goed te adviseren over de voeding en het aangeboden assortiment voeders of producten, maar ook over zaken die van invloed zijn op de voeding en sturing van de productie, is het van belang dat zij voldoende (praktische) kennis hebben die enerzijds aansluit bij het aanwezige kennisniveau en anderzijds bij de behoefte van de huidige veehouderij.

Om deze reden organiseert Schothorst Feed Research (SFR) een aantal voedingscursussen. In het voor- en najaar wordt er voor varkens en pluimvee een gezamenlijke basiscursus aangeboden: "Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes". In het najaar wordt er een vervolgcursus voor beide diersoorten aangeboden.

Doelgroep

De cursus "Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes" is bestemd voor beginnende medewerkers in de diervoederindustrie. 

Cursusdagen

Dinsdag 22 september 2020 (De Schakel, Nijkerk)
Dinsdag 6 oktober 2020  (De Verbinding, Nijkerk)
Dinsdag 20 oktober 2020 (De Schakel, Nijkerk)
Dinsdag 10 november 2020 (De Verbinding, Nijkerk) 

Programma

Varkens en kippen zijn beiden eenmagige dieren. Het bestuderen van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee diersoorten helpt bij het begrijpen van de vertering en voedingsfysiologie van beide diersoorten. Daarom zullen de presentaties van de eerste twee cursusdagen gericht zijn op zowel varkens als pluimvee. Later in het programma zal de groep opgesplitst worden in varkens- en pluimveespecialisten.

Hieronder kunt u het programma downloaden. Dit programma is nog onder voorbehoud en zal later dit jaar definitief gemaakt worden. 

 programma varkens- pluimveevoeding: basisprincipes

Vervolg

Als vervolg op deze cursus kunt u deelnemen aan de cursus “Varkensvoeding voor de nutritionist” of "Pluimveevoeding voor de nutritionist". Deze cursussen worden in het najaar verzorgd. Als u twijfelt welke cursus op dit moment het meest geschikt is voor u, kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (0320-229623) of via training@schothorst.nl.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 3.055,-. Deelnemers van het AFP (Advanced Feed Package) betalen € 1.944,- (12 consultancy uren). Deelnemers van het SNP (Standard Nutrition Package) betalen € 2.268,- (14 consultancy uren).

Studentenkorting: Studenten kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen. Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op via training@schothorst.nl. Het aantal plekken dat voor studenten tegen speciaaltarief beschikbaar is, is beperkt. 

Locatie

Wij kunnen de binnen de richtlijnen rondom Corona de cursus veilig aanbieden. Niet zoals u gewend bent intern bij SFR, maar op externe locaties. De training zal plaatsvinden in "De Verbinding" en "De Schakel" in Nijkerk.

Contact

Wanneer er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (0320-229623) of via training@schothorst.nl.

 

 

 

 

 

 

 

.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten
Deel deze cursusTerug naar cursusaanbod

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >