Varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes (4 dagen) (najaar)

Jaarlijks aanvaardt een groot aantal mensen een baan in de (meng)voerindustrie. Om de afnemers goed te adviseren over de voeding en het aangeboden assortiment voeders of producten, maar ook over zaken die van invloed zijn op de voeding en sturing van de productie, is het van belang dat zij voldoende (praktische) kennis hebben die enerzijds aansluit bij het aanwezige kennisniveau en anderzijds bij de behoefte van de huidige veehouderij.

Om deze reden organiseert Schothorst Feed Research (SFR) organiseert al jaren de opstartcursus varkensvoeding en de cursus pluimveevoeding in de praktijk. Sinds dit jaar is de structuur van deze cursussen te gewijzigd. In het voor- en najaar wordt er voor varkens en pluimvee een gezamenlijke basiscursus aangeboden. In het najaar wordt er een vervolgcursus voor beide diersoorten aangeboden.

Doelgroep

De cursus "varkens- en pluimveevoeding: basisprincipes" is bestemd voor beginnende medewerkers in de diervoederindustrie. 

Cursusdagen

Dinsdag 17 september 2019 (SFR, Lelystad)
Dinsdag 1 oktober 2019 (Aeres Training Centre International, Barneveld)
Dinsdag 29 oktober 2019 (SFR, Lelystad)
Dinsdag 19 november 2019 (SFR, Lelystad) (Let op, deze datum is gewijzigd)

Programma

Varkens en kippen zijn beiden eenmagige dieren. Het bestuderen van de overeenkomsten en verschillen tussen de twee diersoorten helpt bij het begrijpen van de vertering en voedingsfysiologie van beide diersoorten. Daarom zullen de presentaties van de eerste twee cursusdagen gericht zijn op zowel varkens als pluimvee. Later in het programma zal de groep opgesplitst worden in varkens- en pluimveespecialisten.

 programma varkens- pluimveevoeding: basisprincipes

Vervolg

Als vervolg op deze cursus kunt u deelnemen aan de cursus “Varkensvoeding voor de nutritionist” of "Pluimveevoeding voor de nutritionist". Deze cursussen worden ook in het najaar verzorgd. Als u twijfelt welke cursus op dit moment het meest geschikt is voor u, kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (0320-229623) of via training@schothorst.nl.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 3015,-. Deelnemers van het AFP (Advanced Feed Package) krijgen 35% korting en deelnemers van het SNP (Standard Nutrition Package) krijgen 25% korting. De training kan uiteraard ook met consultancy uren betaald worden (12 uur voor AFP en 14 uur voor SNP). 
Studentenkorting: Studenten kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen. Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op via training@schothorst.nl. Het aantal plekken dat voor studenten beschikbaar is, is beperkt. 

Wanneer er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Xandra Benthem de Grave (0320-292196) of Karin van de Belt (0320-229623) of via training@schothorst.nl.

 

 

 

 

 

 

 

.

Deel deze cursus


De inschrijving voor deze cursus is gesloten danwel heeft deze cursus reeds plaatsgevonden.


Terug naar cursusaanbod

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >