Grondstoffencursus (exclusief voor AFP-deelnemers) (uitgesteld)

I.v.m. de corona-maatregelen is deze cursus uitgesteld. De nieuwe datum is nog niet bekend.  

Als u interesse heeft in deze cursus kunt u zich via de link onderaan deze pagina aanmelden. Zodra er een datum bekend is wordt er contact met u opgenomen zodat u kunt bepalen of deze data schikken. 


Grondstoffen Cursus

Het formuleren van diervoeders is een complexe taak. Er zijn veel verschillende grondstoffen die elk weer zeer verschillende nutritionele kenmerken hebben. Bij het formuleren van diervoeders moet naast de kostprijs ook rekening worden gehouden met de nutritionele kwaliteit en de veiligheid van grondstoffen. Met veel typische kenmerken van grondstoffen wordt geen rekening gehouden bij lineaire programmering. Hierdoor is het gebruik van de grondstoffen sterk afhankelijk van de kennis en vaardigheden van de nutritionist over de grondstoffen. Deze training brengt voederwaarde, voederkwaliteit en voederveiligheid samen.

Doelgroep

  • Deze cursus is bestemd voor (beginnende) nutritionisten.
  • AFP deelnemers: De presentaties zijn op bais van publiek beschikbare informatie, maar zal aangevuld worden met AFP-specifieke informatie. Daarom is de training alleen toegankelijk voor AFP-deelnemers

Leerdoel

  • Kennis verkrijgen over de nutritionele waarde van grondstoffen, de redenen voor variatie in nutritionele waarde en de bruikbaarheid van grondstoffen in voerformulaties.
  • Kennis verkrijgen over hoe deze kennis kan worden gebruikt bij kwaliteitscontrole, inkoop van diervoeders en formulering van diervoeders.

Cursusdagen en locatie

De cursusdagen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op dit moment is nog niet bekend op welke data de cursus verzorgd zal worden De cursus wordt verzorgd bij Schothorst Feed Research (Meerkoetenweg 26, Lelystad).

Programma

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van CVB-kenmerken van de grondstoffen aangevuld met SFR specifieke kenmerken. Om deze reden wordt deze training alleen aan AFP deelnemers aangeboden.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen €972,- of 6 consultancy uren.

 

De inschrijving voor deze cursus is gesloten
Deel deze cursusTerug naar cursusaanbod

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >