Grondstoffen (exclusief voor AFP-deelnemers)

Het formuleren van diervoeders is een complexe taak. Er zijn veel verschillende grondstoffen die elk weer zeer verschillende nutritionele kenmerken hebben. Bij het formuleren van diervoeders moet naast de kostprijs ook rekening worden gehouden met de nutritionele kwaliteit en de veiligheid van grondstoffen. Met veel typische kenmerken van grondstoffen wordt geen rekening gehouden bij lineaire programmering. Hierdoor is het gebruik van de grondstoffen sterk afhankelijk van de kennis en vaardigheden van de nutritionist over de grondstoffen. Deze training brengt voederwaarde, voederkwaliteit en voederveiligheid samen.

Doelgroep

  • Deze cursus is bestemd voor (beginnende) nutritionisten.
  • AFP deelnemers: De presentaties zijn op bais van publiek beschikbare informatie, maar zal aangevuld worden met AFP-specifieke informatie. Daarom is de training alleen toegankelijk voor AFP-deelnemers

Leerdoel

  • Kennis verkrijgen over de nutritionele waarde van grondstoffen, de redenen voor variatie in nutritionele waarde en de bruikbaarheid van grondstoffen in voerformulaties.
  • Kennis verkrijgen over hoe deze kennis kan worden gebruikt bij kwaliteitscontrole, inkoop van diervoeders en formulering van diervoeders.

Cursusdagen en locatie

De cursusdagen zijn dinsdag 31 maart en woensdag 1 april van 9.00 uur tot 16.00 uur. De cursus wordt verzorgd bij Schothorst Feed Research (Meerkoetenweg 26, Lelystad).

Programma

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van CVB-kenmerken van de grondstoffen aangevuld met SFR specifieke kenmerken. Om deze reden wordt deze training alleen aan AFP deelnemers aangeboden.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen €972,- of 6 consultancy uren.

Overig

De training wordt uitgevoerd bij 8 of meer aanmeldingen. Ingeschreven deelnemers worden uiterlijk 2 weken voor de eerste trainingsdag geïnformeerd als de training niet door gaat.

 

Deel deze cursus


Inschrijven


Terug naar cursusaanbod

"Schothorst Feed Research maakt als geen ander de vertaalslag van onderzoek naar boerenerf"

Stefan Kuijpers, directeur Vitelia Voeders

Lees het gehele artikel >