Bodembemesting (uitgevoerd door Groeikracht BV)

Bemesting van bodem en plant is van groot belang voor een goede opbrengst van gewassen. Om de plant optimaal te laten functioneren heeft de plant de juiste voedingstoffen in de goede verhouding op het juiste moment nodig. Maar wat is die behoefte van de plant en hoe beoordeel je aan de hand van kuilanalyses of dat er voldoende bemest is? En hoe zorg je er dan voor dat je in de behoefte van de plant voorziet, rekening houdende met wat er nog uit de bodem komt? Dit komt allemaal aan bod bij de cursus bodem bemesting en kun je aan het einde zelf bepalen of dat er voldoende bemest is, zorgen voor een goede (dierlijke)  mestverdeling en hoe dat vervolgens nog aangevuld moet worden met (kunst)meststoffen

Leerdoelen

  • Nutriëntbehoefte van gewassen
  • Hoe vul je dit praktisch in
  • Casus eigen bedrijf/voorbeeld bedrijf

Na deze cursus kun je:

  • Aan de hand van het kuilmonster de nutriëntendekking uitrekenen
  • De beschikbare N praktisch verdelen over het jaar
  • De behoefte van aanvullende nutriënten bepalen

Trainer

De training wordt verzorgd door Dennis Storkhorst van Groeikracht BV

Doelgroep

Adviseurs rundveevoeding

Cursusdag

Dinsdag 5 juli
9:00 - 12:30

Programma

 Programma training bodembemesting

Locatie

De cursus zal verzorgd worden bij Schothorst Feed Research in Lelystad. 
Adres: Meerkoetenweg 26, 8218 NA Lelystad
 

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 336,-. Deelnemers van het AFP (Advanced Feed Package) en FeedInsights betalen € 252(1,5 consultancy uren). 

Contact

Wanneer er nog vragen zijn over de inhoud van de training mag u contact opnemen met Dennis Storkhorst (06 292 08 341) of Wilfried van Straalen (06-270 11 923). Voor vragen over de organisatie mag u contact opnemen met Karin van de Belt (06-218 57 068). Als u per mail contact wilt opnemen kan dat via training@schothorst.nl.

Inschrijven


Deel deze cursusTerug naar cursusaanbod